top of page

Hoe werkt persoonlijke coaching eigenlijk?

Dat is de vraag die ik in dit bericht graag wil beantwoorden.

Bij Jack Sikking coaching werkt persoonlijke coaching op maat en heel doelgericht in ongeveer 5 à 6 coachingsgesprekken, waarin duidelijk wordt wat je doel is, welke obstakels je moet overwinnen om dit doel te bereiken en wat jij gaat doen om dit doel gaat bereiken.

  • We starten met gerichte vragen om voor jou duidelijk te krijgen wat je wilt, oftewel welk doel je hebt. Soms kom je bij wat je wél wilt vanuit hoe je het niet meer wilt hebben.

  • Vervolgens gaan we het hebben over de obstakels waar je tegenaan loopt: de reden waarom het nog niet veranderd is. Het kan zijn dat je er zo achter komt dat bepaalde obstakels je ook dienen, ze leveren je iets op. Maar weegt het op tegen het niet bereiken van je doel? Hoe sterk is jouw motivatie om dingen te veranderen om je doel te bereiken ?

  • Wat is er nodig om je doel te bereiken? Welk gedrag ga je inzetten en welk gedrag ga je achterwege laten? Weet jouw omgeving van je doelen? Hoe kan je hen ondersteunend inzetten om dit doel te bereiken?

Tussen de gesprekken zitten ongeveer 3 á 4 weken. In die tussenliggende tijd geef ik je een opdracht mee om uit te voeren die gericht is op het helder krijgen bovenstaande punten.


Als coach ben ik oprecht geïnteresseerd in je en oordeel ik niet. Bij mij hoef je geen ‘masker’ op te zetten. Ik ga zorgvuldig met je om en als ik iets bemerk, stel ik je daar een vraag over. Want als ik de vraag niet stel, wie doet het dan?


Wil je weten of ik de coach ben die jij zoekt?

Een intake gesprek is altijd vrijblijvend en daarom kosteloos. Je mag mij bellen, e-mailen of het contactformulier op de website invullen: www.jacksikkingcoaching.nl/contact.


Meer weten over NLP en hoe ik werk als coach?

In de coachingsgesprekken pas ik technieken toe vanuit de NLP. Voor wie hier niet bekend mee is kan dit misschien wat spannend klinken, maar dat is het zeker niet. Waarschijnlijk heb je van een aantal technieken al gehoord, maar wist je niet dat het bij NLP hoorde. NLP is namelijk een verzameling aan technieken die in de praktijk heel werkzaam zijn gebleken. Daarom heb ik mij geschoold tot aan het master niveau hierin.


Om je meer bekend te maken met NLP en hoe ik werk als coach, zal ik in de komende tijd de 15 vooronderstellingen van NLP aan je uitleggen op mijn sociale media kanalen en op mijn website.


Wil je daar niets van missen? Like dan mijn facebookpagina, en schrijf je in voor de nieuwsbrief via www.jacksikkingcoaching.nl/contact.

Recente blogposts

Alles weergeven

Om meer uit te leggen over de NLP technieken die ik tijdens de coachingsgesprekken toepas, zal ik de komende tijd de 15 vooronderstellingen van NLP uitleggen op mijn website en sociale mediakanalen. D

bottom of page