top of page

NLP / Werkvormen 

Er zijn een aantal werkvormen die ik veel gebruik binnen NLP:

Logische niveaus

Binnen NLP werk ik veel met de logische niveaus. Een verandering op een hoger niveau zorgt voor verandering in de andere lagere niveaus, waardoor alles weer beter gaat functioneren of keuzes gemakkelijker te maken zijn. 

Logische niveaus.png

Het NLP communicatiemodel

Iedereen geeft een eigen betekenis aan een gebeurtenis. Iedereen creëert zijn eigen beeld van de wereld en dat is voor die persoon op dat moment ‘de waarheid’. 

Een duidelijk voorbeeld is het samen kijken naar dezelfde voetbalwedstrijd. Hoewel twee personen exact naar hetzelfde hebben gekeken, kan het bij hen allebei een compleet ander gevoel opleveren. Dat is te verklaren door te weten dat de ene persoon voor de winnende partij was en de andere persoon was voor de partij die deze keer verloren heeft. 

 

In het bovenstaande voorbeeld kan je je waarschijnlijk goed indenken waardoor het verschil in gevoel komt. In andere situaties is dat vaak minder duidelijk. 

Ik kan je inzicht geven in het NLP communicatiemodel.

Zo kan het je duidelijk worden waarom:

  • je het bijvoorbeeld met de ene collega uitstekend kan vinden en met de ander niet. 

  • of hoe het komt dat je het gevoel hebt dat je niet gewaardeerd wordt in je werk. 

  • of steeds hetzelfde type mensen ruzie krijgt.

NLP communicatiemodel.png

Onderzoek naar je waarden en overtuigingen

Je overtuigingen zijn je sterkste sturingsmodel. Dat wordt gevoed door de waarden die daaraan ten grondslag liggen. Het is belangrijk voor jezelf om te weten vanuit welke waarden jij je werk doet of welke waarden belangrijk zijn in jouw relaties. Omdat hier de sturing vandaan komt. 

Ik onderzoek samen met jou je waarden, zodat je je daar bewust van bent en het duidelijk wordt vanuit welke waarden en overtuigingen jij handelt. 

bottom of page